Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!

Cilt Dostu Antioksidanlı Ürünler

13-04-2022 11:25
Cilt Dostu Antioksidanlı Ürünler

İyi bir cilt bakımı ancak kaliteli ve cildinize zarar vermeyen ürünlerle yapılabilir. Kaliteli ve kimyasal barındırmayan, bitkisel içeriklere sahip ürünler sayesinde ışıltılı bir cilde kavuşabilir, yaşlanma belirtilerine karşı savaşabilir veya ince çizgi ve kırışıklıklara meydan okuyabilirsiniz. İçerisinde antioksidanlar bulunduran ürünler aracılığı ile cildinizin şimdi ve gelecekte daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz. Antioksidanlı ürünler, serbest radikallere karşı savaşarak doğru bir cilt bakım rutini oluşturmanıza katkıda bulunur. Ürünleri seçerken cilt tipinizi, ürünlerin kimyasal madde içermemesine dikkat etmeniz halinde hem parlak hem de sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz.

 

Antioksidanlar, vücudun çevresel ve diğer baskılara tepki olarak ürettiği kararsız moleküller olan serbest radikallerin hücrelere verdiği zararı önleyebilen veya yavaşlatabilen maddelerdir.

 

Antioksidan Nedir?

Antioksidanlar, cildin yüzeyini serbest radikaller, UV ve kirlilik gibi oksidatif hasardan korumaya yardımcı olan maddelerdir. Antioksidanlar, vücudun çevresel ve diğer baskılara tepki olarak ürettiği kararsız moleküller olan serbest radikallerin hücrelere verdiği zararı önleyebilen veya yavaşlatabilen maddelerdir. Bazen "serbest radikal temizleyiciler" olarak adlandırılırlar. En temel antioksidanlar şu şekilde sıralanabilir:

 

En Temel Antioksidanlar;

 

C vitamini

C vitamini, sürekli kullanımla cildin görünümünü iyileştirmesi sayesinde bilinen en etkili antioksidanlardan biridir. C vitamini, kolajen üretimini tetikleyerek cilde sağlıklı bir görünüm kazandırır.

 

Yeşil çay

Hem içilmesi hem de birçok üründe kullanılması ile birçok kişiye şifa dağıtan yeşil çay,  anti-kanserojen özellikler taşımasının yanı sıra ciltte meydana gelen tahribatları veya kırışıklıkların giderilmesini sağlar. Ayrıca hassas ciltler için muazzam bir antioksidan olan yeşil çay, ciltteki kızarıklıkların geçirilmesinde de sıklıkla tercih edilir. UV foto hasarını ve fototoksisiteyi onarır.

 

Doğal Sabit Yağlar

Soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen doğal sabit yağların tamamı, yüksek antioksidan oranına sahiptir. Doğal sabit yağlar arasında; argan yağı, hodan yağı, ayçiçek yağı, turunç yağı, shea butter (karite yağı) sayılabilir. Güçlü bir antioksidan etki için tercih edeceğiniz yüz bakım ürünlerinde bu içeriklerin yer almasına dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Sabit yağlar, cildin güzelleşmesini sağlamanın yanı sıra cilde birçok katkı sağlar.

 

-        Cilt sebumunu dengeler.

-        Cildin elastik olmasını sağlar.

-        Cilt yaralarının iyileşme sürecini hızlandırır.

-        Cilt bariyerini güçlendirir. Cildi çok soğuk ve çok sıcak havalara karşı korur.

-        Cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı korur.

 

E vitamini

Hem saç hem de cilt bakımında önemli bir role sahip olan E vitamini, serbest radikalleri ortadan kaldırarak hücrelerin zarar görmesini önler. E vitamininin, güneş yanıklarını ve yara izlerini iyileştirdiği ve onarıcı özellikleri bilinir. Aynı zamanda muazzam bir nemlendirici olan E vitamini, cilt bariyerini onararak cilt yapısının daha güçlü bir görünüm almasını sağlar.

 

At Kestanesi

Çok güçlü etkili antioksidan aktiviteye sahiptir. Cilt için anti-aging etkili ve kırışıklık önleyicidir. Ciltteki genişlemiş gözeneklerin kapatılmasına yardımcıdır.

 

Yaban Mersini

İçerisinde A,C,E,K vitaminleri barındırır ve antioksidan özelliği vardır. Cilt hücrelerini korumaya ve güçlendirmeye yardımcıdır. Yaban mersini içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde cildin yağ seviyesini düzenlemeye yardımcıdır. Ciltteki yağ oranını dengeleyerek sivilce ve akne oluşumunu önlemeye yardımcıdır. Lekelerin giderilmesine ve ciltteki renk eşitsizliklerinin dengelenmesine katkı sağlar.

 

Buğday Rüşeymi

Yağ asitleri (Omega-3, Omega-6 ve Omega-9) içermektedir. Yüksek antioksidan içeriği yanında anti-age etkilidir, kırışıklık görünümünün azalmasına yardımcıdır. Kuru ciltleri nemlendirme özelliğine sahiptir.

 

Aloe Vera

Ciltte yıpranmış hücreleri yenilemeye ve onarmaya yardımcıdır. İçeriği ve yoğun nemlendirici etkisi sayesinde cildin elastik yapısını desteklemeye yardımcıdır. Daha sağlıklı, yumuşak ve aydınlık bir ten görünümü sağlar. Sivilce oluşumu sırasında gerilen cildi yumuşatarak akne problemlerinin önüne geçmeye yardımcıdır. Cilt yaşlanmasını önlemede yardımcıdır.

 

Limon Otu

Cildin nem dengesini korur. Kırışıkların giderilmesinde yardımcıdır. Antioksidan açısından zengindir. Ciltteki tahribatı gidermeye yardımcıdır.

 

Dağ Çileği

Çok güçlü antioksidan ve antienflamatuar özellikler gösterir. Sivilce ve akne oluşumunda etkilidir, var olan sivilcelerin geçmesine yardımcıdır. Yaygın bir cilt sorunu olan siyah noktalara karşı da etkilidir. Cildin nem dengesini korumaya ve hasarlı hücreleri onarmaya yardımcıdır.

 

Yukarıda saydığımız faydalı içeriklerinin bir arada olduğu, vegan formüle sahip GOSIV yüz bakım ürünlerine göz atmanızı tavsiye ederiz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.